Fakirlik belgesi nasıl alınır? 2024’de nereden alınır?

Yoksulluk belgesi olarak bilinen yasal olarak bağlayıcı bir belgenin bir kopyası, maddi sıkıntı yaşayan ve asgari temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan ihtiyaç sahipleri, kamu kurumlarından ayni ve nakdi yardım talep ettiğinde sunulmalıdır. Sözde ihtiyaç belgesi veya yoksulluk belgesi sayesinde yoksulluk aylığı başvurusunda bulunabilir. Yoksulluk belgesi alanlar; Yardımların çoğunu ülkelerden ve kömür ve odun yardımı, giyim yardımı, kira yardımı gibi sosyal yardım ve dayanışma fonlarından alabilirsiniz.

Yoksulluk belgesi için nereye başvurabilirim?

Yoksulluk belgesi almak isteyen yoksul vatandaşlar, yaşadıkları belediye binasına gitmelidir. Başvuru sahibi yoksulluk belgesini doldurduktan sonra Başkan tarafından onaylanıp imzalandıktan sonra başvuru sahibine teslim edilir. yoksulluk belgesi; Ayrıca e-devlet üzerinden de indirilebilir. Vatandaşlar, kimlik numaralarını kullanarak e-devlet sistemine girdikten sonra yoksulluk belgelerine erişebilmektedir.

Fakirlik Belgesi rapor ne işe yarar?

Yoksul vatandaşlara yoksulluk belgesi verilebilmesi için kentsel alanların, valilerin, sosyal yardım ve dayanışma kuruluşlarının, sosyal yardımlaşma ve dayanışma sandıklarının genel biriminin, vakıfların ve diğer kuruluşların belgeleri gerekmektedir.

talep edilen kurumun yetkilileri; İhtiyaç sahipleri tarafından sunulan yoksulluk belgesi ve diğer belgeleri inceledikten sonra kimin yardım edeceğine karar veriyorlar. Yoksulluk belgesi alan kişiler, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yoksullara ödenen yoksulluk aylığı olan ihtiyaç sahibi aylığına da başvurabilirler.

Yoksulluk kartı kimlere verilir?

Yoksulluk belgesi, işi olmayan, düzenli geliri olmayan, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve maddi durumu yetersiz olan kişilere verilmektedir.

Sigortalı çalışmasına rağmen açlık sınırının altında kalan, yani hanehalkı ücretinin 1/3’ünden daha az kazanan kişilere yoksulluk kartı verilebilir.

Yoksulluk belgesi almanın şartları nelerdir?

Başvuranın aylık geliri yoksulluk sınırının altındadır; Bu, Fakir Hanehalkı Sertifikası almak için temel bir gereklilik olmakla birlikte, başvuru sahibi ayrıca aşağıdaki koşulları da karşılamalıdır: B. Gayrimenkul veya değerli eşyaların tescil edilmemesi. Başka bir deyişle, işsiz olmalarına rağmen ek geliri olanlar, örneğin Bu yardımı isteyemezsiniz.

Aynı şekilde sürekli bir işi olmayan ancak tarlası, arazisi ve arabası olan kişiler de yoksulluk kartı olmadığı için yoksulluk ödeneği alamazlar. Yoksulluk belgesi başvuru koşullarını şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Türk vatandaşı olmak
  • Sosyal sigortası yok (SSK, BAĞ-KUR veya emeklilik fonu bağlantısı yok)
  • Arsa, ev, tarla vb. Kayıtlı gayrimenkul yok
  • Yoksulluk sınırının altındaki aylık gelir
  • tam 18 yıl
  • Sosyal güvencesi olmayanlara, yani yoksullara öncelik veren kuruluşlar.
  • Yoksulluk maaşı kime ödenir?
  • Yoksulluk aylığı alabilecek kişiler şunlardır:
  • Yetim aylığı almayan yetimler
  • %40 engelli engelli vatandaşlar
  • Herhangi bir kurumdan maaş almayanlar
  • Dul aylığı almayan muhtaç kadınlar
  • Yaşlılık aylığı almaya hak kazanmamış ihtiyaç sahibi yaşlılar

Yetimlerin 18 yaşına kadar yardıma ihtiyacı var. Üniversite diplomasına sahip çocuklar, 25 yaşına kadar, gelirleri test edilmiş bir emekli maaşı alabilirler.

Başvuru Formu Mesaj Bırakabilirsiniz