TRT Biraz Kül Biraz Duman Başvurusu, 2024 Formu ve Şartları

TRT Biraz Kül Biraz Duman başvurusu yapmak ne yazık ki pek mümkün değildir. Bu durumun sebebi TRT Biraz Kül Biraz Duman programının genellikle ünlü kişileri ağırlaması ve bu kişilere program tarafından teklif götürülmesidir. Bu yüzden program için herhangi bir başvuru sitesi gibi bir ayrıntı belirtilmemiştir. Ancak, yemek yapmak konusunda yetenekli iseniz ya da influencerllık gibi küçük de olsa bir ününüzün bulunduğu mesleğe sahipseniz bazı yöntemleri deneyerek küçük bir ihtimal de olsa programa kabul edilebilirsiniz. Bu yöntemler başlıca şunlardır:

  • İlk yöntem TRT 1 kanalının öneri ve şikâyet gibi çeşitli geri dönütleri aldığı 444 0 878 numarasını aramaktır. Bu numarayı aradığınız taktirde program yetkililerine bağlanmak istediğinizi belirtmeniz gerekir. Program yetkilileri ile görüşme sağladığınız taktirde programa katılma konusunda istekli olduğunuzu belirtebilir ve kişisel bilgilerinizi paylaşarak şansınızı deneyebilirsiniz.
  • Bir diğer yöntem ise 4440878@trt.net.tr mail adresine mail göndermektir. Mail adresine göndereceğiniz mailde programa katılmak istediğinizi belirtmenize ek olarak yemek yaptığınız bir videoyu ya da size özel eşsiz bir tarifi de paylaşarak olumlu yanıt alma şansınızı arttırabilirsiniz.
  • Kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise programın sunucusu olan Gürkan Topçu’ya İnstagram üzerinden direkt mesaj göndermektir. Gürkan Topçu’nun İnstagram kullanıcı adı, @gurkansef şeklindedir. Gürkan Topçu’ya atacağınız mesajlarda da mailde olduğu gibi yemek yaptığınız bir video ya da size özel lezzetli bir tarif gibi şeyler ekleyerek geri dönüş alma şansınızı arttırabilirsiniz.

TRT BİRAZ KÜL BİRAZ DUMAN KONUKLARI KİMLERDİR?

TRT Biraz Kül Biraz Duman programının konukları, çeşitli alanlarda ünlü olmuş kişilerdir. TRT Biraz Kül Biraz Duman programının konukları bölümlere göre şu şekildedir:

  • Bölüm: Açelya Akkoyun
  • Bölüm: Eren Hacısalihoğlu
  • Bölüm: Şebnem Kısaparmak
  • Bölüm: Çağlar Demirkapı
  • Bölüm: Atiye (Deniz Atiye Yılmaz)
  • Bölüm: Yeşim Akıncı
  • Bölüm: Cenk Torun
  • Bölüm: Kemal Uçar
  • Bölüm: Necati Ateş
  • Bölüm: Ömer Öztürk
  • Bölüm: Ramazan Bingöl
  • Bölüm: Aslı Hünel

TRT 1 BİRAZ KÜL BİRAZ DUMAN SUNUCUSU KİMDİR?

TRT 1 Biraz Kül Biraz Duman sunucusu, Gürkan Topçu’dur. Gürkan Topçu, 9 Ağustos 1985 tarihinde Denizli’de doğmuştur. Lise sonuna kadar Denizli’de kalan ve lise eğitimini burada tamamlayan Gürkan Topçu, Mutfak Akademisi’nde Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği eğitimi almak üzere İstanbul’a gitmiştir. Eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan Gürkan Topçu ya da bilinen adı ile Gürkan Şef, gastronomi alanında çeşitli sertifika ve eğitimler almak için İtalya’ya yerleşmiştir.

İtalya’da çalıştığı ve eğitim aldığı dönemlerde özellikle de et pişirme alanına ilgi duyduğunu fark eden Gürkan Şef, England Meat School’da kasaplık eğitimini tamamlamıştır. Buradan aldığı sertifika da onun ilk sertifikalı Türk kasap olmasına neden olmuştur. 2014 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yapan Gürkan Şef, geldiği ilk yıl Steakhouse restoranı açmıştır. Sonrasında bu restoranın diğer şubelerini de açarak kariyerinde büyük ilerleme kat etmiştir. Gürkan Şef Steakhouse şubeleri yalnızca Türkiye’de değil Mekke, Dubai ve Riyad’da da bulunmaktadır. Gürkan Şef, 2024 yılının Haziran ayından beri TRT’de yayımlanan Biraz Kül Biraz Duman programında et ağırlıklı tarifleri konukları ile beraber paylaşarak keyifli bir program çekmektedir.

TRT Biraz Kül Biraz Duman Ne Zaman?

TRT Biraz Kül Biraz Duman programının yayımlanma zamanı, pazar günleri 18.00’dır. Program, çeşitli zamanlarda yeni yıl tatili gibi durumlardan ötürü yayımlanmayabilir.

BİRAZ KÜL BİRAZ DUMAN NEREDE ÇEKİLİYOR?

Biraz Kül Biraz Duman programının çekildiği yer, İstanbul’da bulunan TRT 1 stüdyosudur. Program bugüne kadar hep stüdyoda çekilse de bazı özel günlerde farklı yerlerde çekilerek konsept dışına çıkılabilir.  Bu yüzden TRT Biraz Kül Biraz Duman başvurusu yapmak isteyen kişilerin İstanbul’da yaşıyor olmaları da oraya seyahat edebilecek olmaları gerekir.

 

Başvuru Formu Mesaj Bırakabilirsiniz