Şartlı eğitim yardımı ne kadar? 2024 Başvurusu nasıl yapılır?

Maddi durumu veya sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için şartlı eğitim ödeneği, ilk, orta ve kolej eğitimi alan öğrencilere verilen sosyal yardımlardan biridir. Aile, Çalışma ve Refah Bakanlığı tarafından ödenen nakdi yardımlar, eğitime ihtiyacı olan her çocuğa evde verilmektedir.

Okulların açıldığı aylarda verilen şartlı eğitim ödeneği, maddi sıkıntı yaşayan ve sosyal güvencesi olmayan öğrencilerin annelerine verilmektedir. İlkokuldan lise mezuniyetine kadar her yıl 9 ay süreyle PTT aracılığıyla ödenen nakit yardımı almak için vatandaşların öncelikle ikamet ettikleri ilçedeki kaymakamlığa başvurmaları gerekiyor.

Şartlı eğitim desteğine nasıl başvurabilirim?

Şartlı eğitim bursu almak isteyen vatandaşlar, ikamet ettikleri il veya ilçedeki kaymakamlığın bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na şahsen başvurarak bu bursu alabilirler. Başvuru için başka bir yol yoktur.

Kimlik fotokopisi ile başvuru evdeki her çocuk için ayrı ayrı yapılmalıdır. Sınavlar nedeniyle şartlı eğitim ödeneğine hak kazanan vatandaşlar kimlik kartları ile PTT şubelerinde nakit para yardımı alabilirler. Şartlı eğitim hibeleri, kızlara erkeklerden daha fazla ödeme yapar. İki ayda bir ödemeler Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve Kasım aylarında yapılır.

Şartlı eğitim yardımı alma koşulları nelerdir?

İhtiyaç sahibi öğrencilerin şartlı eğitim bursu alabilmeleri için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu;

  • Türk vatandaşı olarak
  • sosyal güvenlik yok
  • Şartlı eğitim desteği alan öğrencinin sürekli eğitimi
  • Asgari ücretin altında hane geliri
  • Ayda 4 günden fazla devamsızlıklar olarak sıralanabilir.

Başvuru yapıldıktan sonra E-koşulunun doğrulanıp doğrulanmayacağı belirlenebilir. Henüz onaylanmadı
Şartlı eğitim desteği hakkında bilgi almak için ülkeye giriş yapıp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sayfasına tıklayarak başvuru seviyesini öğrenebilirsiniz. Ancak gerekli testler nedeniyle gerekli görülmesi halinde onay verilecektir.

Şartlı eğitim desteğine başvurmak için hangi belgeler gereklidir?

Şartlı eğitim desteği için başvuran vatandaşların sağlaması gereken bazı belgeler bulunmaktadır. Bu;

  • Öğrenci Kimliği
  • öğrenci belgesi
  • Öğrencinin velisinin kimlik kartı
  • Koşullu eğitim desteği için doldurulmuş başvuru formu
  • gelir belgesi
  • Ev kira ise kira sözleşmesidir.

Öğrencinin ayda 4 günden fazla devamsızlığı durumunda, eksik olduğu ay için şartlı eğitim ödeneği ödenmez. Koşullu eğitim hibe ödemeleri, öğrencilere öğrenim gördükleri sürece verilir ve hiçbir zaman geri ödeme gerektirmez. Başvuru yapıldıktan sonra koşullu eğitim desteği başvurusu reddedilirse, bu, girdiğiniz sınavlar nedeniyle koşullu eğitim desteği ödemesine hak kazanmadığınız anlamına gelir.

https://www.turkiye.gov.tr/social-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi adresinden eğitim yardımı talep edebilirsiniz.

Başvuru Formu Mesaj Bırakabilirsiniz