AFAD personel alımı başvurusu nasıl yapılır? 2024’de ne zaman başlayacak?

AFAD Personel Alım Başvurusu 2024-2024

Kurumda mevcut AFAD personel alımı başvuruları aktif değildir. Yani AFAD 2024-2024 yılları için personel alımı yapmadığı için alım başvuruları da açık değil. Afad personel alım başvurusu için kurum içi ihtiyaç olması durumunda AFAD resmi internet sitesi üzerinden yayın yapılacaktır. Başvuru yapmak isteyenler bu duyuruları takip ederek AFAD üzerinden başvuru yapma imkanına sahiptir.

AFAD işe alımları ne zaman başlıyor?

2024 ve 2024 yılları için AFAD personel alımının başlayacağı tarih henüz belirlenmemiştir. Kadro ihtiyacı nedeniyle AFAD son işe alımını 2021 yılında tamamlamıştır. 2021 yılı Kasım ayı itibari ile kurum için herhangi bir yeni iş ilanı veya başvurusu olmamıştır. Bu nedenle güncel tarihlerde işe alım başvurularının ne zaman başlayacağı henüz belli değil.

AFAD Personeli Alım Koşulları Nelerdir?

  • AFAD personelinin mevcut çalışma koşulları ise şöyle sıralanıyor:
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen niteliklere sahip olmak
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamu hakları geri alınmamalı
  • Askerliğini yapmış veya askerlikle ilgisi olmayan erkek adaylar için
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmalarından olumlu sonuçlar almak.
  • Herhangi bir sabıka kaydı bulunmamak
  • 35 yaşından küçük olmak
  • Doldurulacak iş hakkında bilgi sahibi olmak
  • Lise mezunları için en az 60 puan P94, ön lisans mezunları için P93 ve lisans mezunları için P3
  • AFAD işe alım başvurusu nasıl yapılır?
  • AFAD iş başvuruları, Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Kariyer Kapısı üzerinden yapılmaktadır. Afad’ın işe alım başvuru hizmeti, Kariyer Kapısı’ndan başvuranların ön başvurularını alıyor. Başvurusu kabul edilen ve pozisyon almaya hak kazanan adayların gerekli belgeleri sunmaları gerekmektedir. Bu belgelerin AFAD merkezine teslim edilmesi gerekmektedir.

AFAD görevlisi nasıl olunur?

AFAD gönüllüsü olmak için e-devlet üzerinden ya da size en yakın AFAD ofisine başvurmanız yeterli. AFAD’da gönüllü olmak için kurum tarafından herhangi bir belge, belge veya nitelik aranmaz. Dileyen herkes, belli temel şartları sağlaması ve gerektiğinde görev yerine gidebilmesi koşuluyla AFAD’a gönüllü olabilir.

AFAD personelinin maaşı ne kadar?

AFAD çalışanlarının maaşları, AFAD’da çalıştıkları süreye göre değişmektedir. Çalışanların kesin ücret seviyeleri şu anda bilinmiyor.

AFAD’da çalışmak için ne okumalısınız?

AFAD çalışanlarının diplomaları lise mezunu olanlar için fark etmeyecek, ancak önlisans ve lisans mezunlarının görev süresi boyunca Acil Durum ve Afet Yönetimi veya Sivil Savunma ve İtfaiye bölümlerinden veya dengi bir bölümden mezun olması gerekmektedir. AFAD’a başvuruları. AFAD, yönetim kurulunda bir bölümden çok sayıda mezun olmasını şart koşmaz. Acil durumlarda insanlara yardımcı olduğu için bu konularda eğitim almamış kişilerle çalışmak doğru değildir.

AFAD kaç saat çalışıyor?

AFAD’ın çalışma saatleri ofis çalışanı olmadıkça 09:00-18:00 saatleri arasında değildir. Acil durum niteliği taşıyan doğal afetler sonrasında AFAD personeli 7 gün 24 saat görev başında olmalıdır.

AFAD işe alım mülakatı var mı?

AFAD mülakatı, gerekli şartları sağlayan başvuru sahiplerine açıktır. AFAD’da çalışmak isteyen ve pozisyona başvuran kişilerin öncelikle gerekli şartları taşıyıp taşımadıkları kontrol edilmektedir. Gerekli tüm şartları sağlayan kişilerle mülakat yapılacaktır. Ankete katılanların resmi olarak AFAD personeli olma hakkı vardır.

AFAD yetkilileri ne yapıyor?

AFAD görevlilerinin görevleri şu şekilde sıralanmıştır:

  • İhtiyaç duyulan personel sayısının ve personelin AFAD bünyesindeki konumunun belirlenmesi
  • Afet durumunda olabilecek kişilere ayni ve nakdi yardım yapılması
  • Afet ve doğal afet bölgelerini belirleyip önlem almak (özellikle deprem ve toprak kayması)
    Bölgelerinde halkı bilinçlendirmek ve gerekli kontrolleri düzenli olarak yapmak AFAD yetkililerinin işidir.)
  • Afet ve doğal afet durumlarında en sık uygulanan olay stratejilerinin belirlenmesi
  • Özellikle deprem bölgelerinde sigorta hizmetlerinin yaygınlaştırılmasının ve geliştirilmesinin sağlanması
  • Yerli ve yabancı afetler ve doğal afetlerin değerlendirilmesi
  • Doğal afetlerden daha fazla etkilenebilecek yerleri belirlemek

AFAD Uzman Yardımcısı nasıl olunur?

AFAD Uzman Yardımcısı olabilmek için AFAD çalışanlarının İnsan Kaynakları ve Sınavı’nın açıldığı Uzman Yardımcılığı sınavına girmeleri ve bu sınavı başarıyla geçmeleri gerekmektedir. Aynı zamanda AFAD Uzman Yardımcısı olabilmek için kişinin bir süre AFAD’da çalışmış olması gerekmektedir. Afat personel yerleştirme sürecinde AFAD’a giren hiç kimsenin uzman yardımcısı pozisyonunda sınava girme ve uzman yardımcılığına terfi etme şansı yoktur.

Başvuru Formu Mesaj Bırakabilirsiniz